Opetus syksyllä 2015

studiosfinksi-4571Syyskausi: 31.8.–13.12. (15 viikkoa)
Opetuspaikka: Studio Sfinksi Työpajankatu 10 A (4.krs)

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
info@saaralehto.com / 041 5368701 (Saara)
tai jutellaan kun tavataan!

Tasokuvaukset ja tarkemmat kurssikuvaukset alla. Tervetuloa tunneille myös kertamaksulla, 4-kerran kortilla tai anytime-kortilla, hinnat alla.

Maanantai

17-18.10 keskitaso 1, 70 min 167 e/ 15 kertaa
18.15-19.40 edistyneet, 85 min 201 e/ 15 kertaa

Tiistai

18-19.10 Darboukan soitto & tanssi, alkeet, 70 min
opettajina Christer Hackman ja Saara Lehto
tunnilla ei voi korvata muita tunteja
96 e/ 6 kertaa
Christer paikalla 3 kertaa
8.9.–13.10.
18-19.10 Darboukan soitto & tanssi, jatko, 70 min
opettajina Christer Hackman ja Saara Lehto
tunnilla ei voi korvata muita tunteja
129 e/ 8 kertaa
Christer paikalla 4 kertaa
20.10.–8.12
18-19.10 Darboukan soitto & tanssi, 70 min
alkeet & jatko yhteishintaan
188 e/ 15 kertaa
Christer paikalla 7 kertaa

Torstai

17-18.10 tekniikka (keski 1 – jatko), 70 min 167 e/ 15 kertaa
18.15-19.40 keskitaso 2, 85 min 201 e/ 15 kertaa

Sunnuntai

16.30-17.55 esiintyvä ryhmä 85 min 85e/ 15 kertaa

Kahden tai useamman kurssin ostajille 10% alennus kaikista saman kauden viikkotunneista.
Anytime kortti: 575 euroa, kortilla voit käydä syyskauden kaikilla viikkotunneilla sekä kaikilla Studio Sfinksin syyskauden viikkotunneilla
Kertakäynti: 15 euroa/ 55 min, 16 euroa/ 70 min, 18 euroa/ 85 min
4 kerran kortti: 42 euroa/ 55 min, 50 euroa/ 70 min, 56 euroa/ 85 min
Kokeilutunti: ensikertalaisille ensimmäinen kokeilutunti 10e

Poissaolot voit korvata saman kauden aikana millä tahansa Studio Sfinksin saman pituisella tai lyhyemmällä viikkotunnilla, myös etukäteen. Poikkeuksena ovat Pilates-tunnit, joilla voit korvata maksamalla tuntien hinnan erotuksen. Myös pidemmälle tunnille voi tulla korvaamaan maksamalla tuntien hinnan erotuksen. Korvata voi kaikilla – myös muiden opettajien pitämillä – Studio Sfinksin viikkotunneilla. Studio Sfinksin viikkotuntikalenteri.

Saaran tuntien poissaoloja voit korvata Saaran omilla tunneilla vielä seuraavalla kaudella mikäli sinulla on vähintään yksi koko kauden viikkotunti-ilmoittautuminen myös tällä seuraavalla kaudella.

Kuten tavallista koreografiatuntien oppilaat saavat kauden loppupuolella linkin koreografiavideoon. Video on verkossa vain oppilaiden katseltavana ja sen katseluaika on voimassa “ikuisesti”.

Muistathan että: Tanssiharrastajalla on hyvä olla aina oma vapaa-ajanvakuutus. Saaran tunneilla ei ole erillistä vakuutusta oppilaille. Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Kurssin tai osan kurssista voi perua vain lääkärintodistuksella.

Tasokuvaukset

alkeet: ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta
keskitaso 1: perusliikkeet osaaville (HUOM: aiempi alkeisjatko)
keskitaso 2: noin vuoden keskitason tunneilla tanssineille (HUOM: aiempi keskitaso)
jatkotaso: haastavampaa tekniikkaa ja pidempiä koreografioita
edistyneet: omaa tanssiaan määrätietoisesti kehittäville

Kurssikuvaukset

Alkeet (ti 17-17.55)
Tutustutaan itämaisen tanssin maailmaan ja opitaan lajin perusteet huolella ja hauskanpitoa unohtamatta. Kurssilla aloitetaan alkeista, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Syyskauden aikana opettelemme myös lyhyen tanssin.

Keskitaso 1 (ma 17-18.10 & to 18.15-19.25)
Kurssilla opiskellaan itämaisen tanssin perusliikkeitä reippaaseen tahtiin ja tapaillaan jo vaikeampaakin tekniikkaa. Kurssilla opetellaan koreografia.

Keskitaso 2 (su 15.30-16.55)
Monipuolista itämaisen tanssin tekniikkaa, tyylien tutkailua, aherrusta ja opettavainen koreografia.

Jatkotaso (ti 19.30-20.55)
Monipuolista tanssitekniikkaa, itämaisen tanssin nyansseja ja oman tanssin tutkailua. Paneudutaan koreografiaan.

Edistyneet (ma 18.15-19.40)
Itämaista tanssia Saaran ominaisella tyylillä. Teemme paljon liikedynamiikkaharjoituksia, improvisaatiota, oman liikelaadun hakemista, tulkintaa ja eläytymistä. Kurssilla haasteellinen koreografia jossa käytetään myös omaa improvisaatiota.

Tekniikka, keskitaso 1 – jatkotaso (to 17-18.10)
Torstain tekniikkatunnilla on tarjolla saaramaista itämaisen tanssin treeniä: väännämme keskivartalotekniikkaa, haemme liikkeisiin tanssillisuutta ja teemme erilaisia teemaharjoitteita. Tunti sopii hyvin kaveriksi keskitasojen, jatkotason tai edistyneiden tunneille tai sellaisenaan tutustumiseksi Saaran itämaisen tanssin tekniikkaan, joka sisältää paljon jippoja ja jekkuja ja samalla vankan yleistanssillisuuden korostamisen. Tunnilla voit treenata juuri sinulle sopivan vaikeustason mukaan ja pyrin antamaan paljon henkilökohtaista ohjausta.

Darboukan soitto & tanssi, alkeet ja jatko (ti 18-19.25)
Kursseja opettavat Saara Lehto ja Christer Hackman. Christer on paikalla suunnilleen joka toisella kerralla (Christerin opetuskerrat ilmoitetaan osallistujille kurssin alussa) ja näillä kerroilla opiskellaan darboukan soiton tekniikkaa ja tutustutaan erilaisiin arabialaisiin rytmeihin soittaen. Saaran ohjaamilla kerroilla pidetään yllä soittotekniikkaa ja kerrataan rytmejä ja tämän lisäksi paneudutaan samoihin rytmeihin myös tanssien, kuunnellaan musiikkia ja opitaan hahmottamaan rytmien merkitystä tanssissa ja arabialaisessa musiikissa. Kursseilla kaikki saavat sekä soittaa että tanssia mutta kurssille voi myös osallistua keskittyen enemmän soittamiseen.

Alkeiskurssilla (ensimmäiset 6 kertaa) aloitamme aivan alusta ja mukaan ovat tervetulleet kaikki, aiempaa kokemusta darboukan soitosta ei tarvita. Tanssitaidosta on hyötyä mutta sitäkään ei edellytetä. Käymme läpi soiton perustekniikan ja muutamia arabialaisen musiikin keskeisimpiä rytmejä.

Jatkokurssilla (viimeiset 9 kertaa) jatketaan uusien rytmien opiskelua, uusia soittotekniikoita, erilaisia komppeja, kokeillaan vähän improvisaatiota ja tehdään harjoituksia tarpeen mukaan. Mukaan ovat tervetulleita kaikki joilla on jo ennestään vähän soittokokemusta, esim. edeltävän alkeiskurssin verran. Kurssin aikana työstetään ryhmän kanssa rumpukappale ja siihen sopiva koreografia, joka on mahdollista esittää soittaen ja tanssien joulujuhlanäytöksessä.

Darboukatunneilla et valitettavasti voi korvata muita tuntejasi, mutta Darboukan soitto & tanssi -tuntilaiset voivat korvata väliin jääneet kerrat Saaran muilla viikkotunneilla. Kurssilla on lainadarboukoita osallistujille ja kurssin alussa järjestetään myös mahdollisuus ostaa oma treenidarbouka.

Esiintyvä ryhmä (su 16.30-17.55)

Sunnuntaisin kokoonnutaan esiintyvän ryhmän kanssa luomaan tanssillista kehystarinaa joulunäytökseen, joka koostuu Saaran oppilasryhmien esityksistä. Esiintyvässä ryhmässä työskentely edellyttää oma-aloitteisuutta ja sitoutumista, mutta tanssillisia tasovaatimuksia ryhmään ei ole. Ryhmäläiset esiintyvät joulunäytöksessä tarinaa kuljettavissa ryhmä- ja solistirooleissa. Tunneilla suunnitellaan yhdessä tarinan kulkua ja pohditaan dramatisointia Saaran olemassaolevan idean pohjalta. Tanssin osalta tunneilla päästään paneutumaan tanssillisten roolihahmojen muodostamiseen ja konkreettiseen liikekielellä ilmaisuun. Esiintyvän ryhmän oppilaat voivat olla näytöksessä mukana myös muiden oppilasryhmien tansseissa ja tämä otetaan näytöksen suunnittelussa huomioon. Ilmoittaudu rohkeasti jos ryhmään osallistuminen kiinnostaa. Vastaan mielelläni myös ryhmää koskeviin kysymyksiin.

Comments are closed.