Saara Lehto on helsinkiläinen tanssija, tanssinopettaja ja koreografi. Saara on opiskellut itämaista tanssia tosissaan useiden vuosien ajan ja on nuorempana tanssinut myös balettia, nykytanssia ja muita tanssilajeja ammattikoulutuksessa Helsingin Tanssiopiston vapaaoppilasluokalla. Saara on suorittanut Masrah ry:n opettajatutkinnon.

Saara on voimakas ja herkkä esiintyjä, kannustava ja tarkka opettaja sekä mielikuvituksellinen ja tinkimätön koreografi.

“Mutta ylitse muiden oli andalusialainen Lebet el ayyam, jossa sielukas Saara Lehto tanssi mykistävän soolon. Tämä tanssi oli kauneinta, mitä olen nähnyt pitkään aikaan.”

– Inka Vilén, Ishtar 4/2010

Saaran tanssiryhmät

Soolouransa ohella Saara tanssii tällä hetkellä kolmessa tanssiryhmässä. Lähinnä hänen sydäntään on hänen kahden ystävänsä kanssa perustamansa Third Wish joka koreografioi ja esittää modernia itämaista tanssia.

Saara tanssii myös El Hosseny Dance Companyssa ja projekteittain koottavassa VÄREen tanssiryhmässä. Saaran ensimmäinen itämaisen tanssin ryhmä oli Unveiled Dance Company Michiganissa USA:ssa.

Photo on this page and in the banner: Jana Kleineberg

Comments are closed.