Opetus keväällä 2016

+Tunti_1Syyskausi: 31.1.–26.5. (16 viikkoa)
darboukan soitto -kurssi alkaa jo 19.1.
pääsiäisenä kaikilla tunneilla lomaviikko
Opetuspaikka: Studio Sfinksi Työpajankatu 10 A (4.krs)

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
info@saaralehto.com / 041 5368701 (Saara)
tai jutellaan kun tavataan!

Tasokuvaukset ja tarkemmat kurssikuvaukset alla. Tervetuloa tunneille myös kertamaksulla, 4-kerran kortilla tai anytime-kortilla, hinnat alla.

Maanantai

17-18.10 keskitaso 1, 70 min 178 e/ 16 kertaa
18.15-19.40 edistyneet, 85 min 214 e/ 16 kertaa

Tiistai

17-17.55 alkeet, 55 min 143 e/ 16 kertaa
18-19.10 Darboukan soitto, alkeet, 70 min
opettajina Christer Hackman ja Saara Lehto
tunnilla ei voi korvata muita tunteja
129 e/ 8 kertaa
Christer paikalla 4 kertaa
19.1.–8.3.
18-19.10 Darboukan soitto, jatko, 70 min
opettajina Christer Hackman ja Saara Lehto
tunnilla ei voi korvata muita tunteja
129 e/ 8 kertaa
Christer paikalla 4 kertaa
15.3.–10.5.
18-19.10 Darboukan soitto, 70 min
alkeet & jatko yhteishintaan
201 e/ 16 kertaa
19.1.–10.5.
19.30-20.55 jatko, 85 min 214 e/ 16 kertaa

Torstai

17-18.10 tekniikka (keski 1 – jatko), 70 min 178 e/ 16 kertaa
18.15-19.40 keskitaso 2, 85 min 214 e/ 16 kertaa

Sunnuntai

15.00-16.25 Pikkutikka, treeniryhmä 85 min
tuntia ei voi korvata muilla tunneilla
95e/ 16 kertaa
16.30-17.55 esiintyvä ryhmä, 85 min
tuntia ei voi korvata muilla tunneilla
143e/ 16 kertaa

Kahden tai useamman kurssin ostajille 10% alennus kaikista saman kauden viikkotunneista.
Anytime kortti: 575 euroa, kortilla voit käydä syyskauden kaikilla viikkotunneilla sekä kaikilla Studio Sfinksin syyskauden viikkotunneilla
Kertakäynti: 15 euroa/ 55 min, 16 euroa/ 70 min, 18 euroa/ 85 min
4 kerran kortti: 42 euroa/ 55 min, 50 euroa/ 70 min, 56 euroa/ 85 min
Kokeilutunti: ensikertalaisille ensimmäinen kokeilutunti 10e

Poissaolot voit korvata saman kauden aikana millä tahansa Studio Sfinksin saman pituisella tai lyhyemmällä viikkotunnilla, myös etukäteen. Poikkeuksena ovat Pilates-tunnit, joilla voit korvata maksamalla tuntien hinnan erotuksen. Myös pidemmälle tunnille voi tulla korvaamaan maksamalla tuntien hinnan erotuksen. Korvata voi kaikilla – myös muiden opettajien pitämillä – Studio Sfinksin viikkotunneilla. Studio Sfinksin viikkotuntikalenteri.

Saaran tuntien poissaoloja voit korvata Saaran omilla tunneilla vielä seuraavalla kaudella mikäli sinulla on vähintään yksi koko kauden viikkotunti-ilmoittautuminen myös tällä seuraavalla kaudella.

Kuten tavallista koreografiatuntien oppilaat saavat kauden loppupuolella linkin koreografiavideoon. Video on verkossa vain oppilaiden katseltavana ja sen katseluaika on voimassa “ikuisesti”.

Muistathan että: Tanssiharrastajalla on hyvä olla aina oma vapaa-ajanvakuutus. Saaran tunneilla ei ole erillistä vakuutusta oppilaille. Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Kurssin tai osan kurssista voi perua vain lääkärintodistuksella.

Tasokuvaukset

alkeet: ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta
keskitaso 1: perusliikkeet osaaville (HUOM: aiempi alkeisjatko)
keskitaso 2: noin vuoden keskitason tunneilla tanssineille (HUOM: aiempi keskitaso)
jatkotaso: haastavampaa tekniikkaa ja pidempiä koreografioita
edistyneet: omaa tanssiaan määrätietoisesti kehittäville

Kurssikuvaukset

Alkeet (ti 17-17.55)
Tutustutaan itämaisen tanssin maailmaan ja opitaan lajin perusteet huolella ja hauskanpitoa unohtamatta. Kurssilla aloitetaan alkeista, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kevätkauden aikana opettelemme myös lyhyen tanssin.

Keskitaso 1 (ma 17-18.10)
Kurssilla opiskellaan itämaisen tanssin perusliikkeitä reippaaseen tahtiin ja tapaillaan jo vaikeampaakin tekniikkaa. Kurssilla opetellaan koreografia.

Keskitaso 2 (to 18.15-19.40)
Monipuolista itämaisen tanssin tekniikkaa, tyylien tutkailua, aherrusta ja opettavainen koreografia.

Jatkotaso (ti 19.30-20.55)
Monipuolista tanssitekniikkaa, itämaisen tanssin nyansseja ja oman tanssin tutkailua. Paneudutaan koreografiaan.

Edistyneet (ma 18.15-19.40)
Itämaista tanssia Saaran ominaisella tyylillä. Teemme paljon liikedynamiikkaharjoituksia, improvisaatiota, oman liikelaadun hakemista, tulkintaa ja eläytymistä. Kurssilla haasteellinen koreografia jossa käytetään myös omaa improvisaatiota.

Tekniikka, keskitaso 1 – jatkotaso (to 17-18.10)
Torstain tekniikkatunnilla on tarjolla saaramaista itämaisen tanssin treeniä: väännämme keskivartalotekniikkaa, haemme liikkeisiin tanssillisuutta ja teemme erilaisia teemaharjoitteita. Tunti sopii hyvin kaveriksi keskitasojen, jatkotason tai edistyneiden tunneille tai sellaisenaan tutustumiseksi Saaran itämaisen tanssin tekniikkaan, joka sisältää paljon jippoja ja jekkuja ja samalla vankan yleistanssillisuuden korostamisen. Tunnilla voit treenata juuri sinulle sopivan vaikeustason mukaan ja pyrin antamaan paljon henkilökohtaista ohjausta.

Darboukan soitto, alkeet ja jatko (ti 18-19.10)
Kursseja opettavat Saara Lehto ja Christer Hackman. Christer on paikalla suunnilleen joka toisella kerralla (Christerin opetuskerrat ilmoitetaan osallistujille kurssin alussa) ja näillä kerroilla opiskellaan darboukan soiton tekniikkaa ja tutustutaan erilaisiin arabialaisiin rytmeihin soittaen. Saaran ohjaamilla kerroilla pidetään yllä soittotekniikkaa ja kerrataan rytmejä ja tämän lisäksi kuunnellaan musiikkia ja opitaan hahmottamaan rytmien merkitystä tanssissa ja arabialaisessa musiikissa. Ryhmän niin halutessa voidaan paneutua myös siihen miten eri rytmeihin tanssitaan.

Alkeiskurssilla (ensimmäiset 8 kertaa) aloitamme aivan alusta ja mukaan ovat tervetulleet kaikki, aiempaa kokemusta darboukan soitosta ei tarvita. Käymme läpi soiton perustekniikan ja muutamia arabialaisen musiikin keskeisimpiä rytmejä.

Jatkokurssilla (viimeiset 8 kertaa) jatketaan uusien rytmien opiskelua, ja otetaan mukaan uusia haasteita: soittotekniikoita, erilaisia komppeja, improvisaatiota. Mukaan ovat tervetulleita kaikki joilla on jo ennestään vähän soittokokemusta, esim. edeltävän alkeiskurssin verran. Kurssilla edetään reippaaseen tahtiin. Kurssin aikana työstetään ryhmän kanssa rumpukappale ja näin halutessa myös siihen sopiva koreografia, joka on mahdollista esittää soittaen (ja tanssien) kevätnäytöksessä.

Darboukatunneilla et valitettavasti voi korvata muita tuntejasi, mutta darboukatuntilaiset voivat korvata väliin jääneet kerrat Saaran muilla viikkotunneilla. Kurssilla on lainadarboukoita osallistujille ja kurssin alussa järjestetään myös mahdollisuus ostaa oma treenidarbouka.

Pikkutikka (su 15-16.25)
Pikkutikka on darboukaa soittava tanssiva orkesteri. Kaikki darboukan soittoa opiskelevat rytmittelystä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Pikkutikan treeneissä työstetään ryhmälle esiintymisnumeroita joissa kaikki sekä tanssivat että soittavat. Tavoitteena on rytminen iloittelu ja hauskanpito. Ryhmään osallistuminen edellyttää hyvää treeniasennetta ja paneutumista sekä jonkinlaista darboukansoiton tuntemusta, mutta erityisiä tanssitaitoja ei tarvita. Opiskelemme rytmejä yhdessä ja suunnittelemme esitettäväksi sopivia rytmeja ja sarjoja. Varsinaista darboukan soiton opetusta tunnilla ei ole.

Esiintyvä ryhmä (su 16.30-17.55)
Sunnuntaisin kokoonnutaan esiintyvän ryhmän kanssa luomaan pientä tanssillista tarinaa. Syksyllä ryhmässä koottiin kehystarina “Prinssi Lumikki ja 3–11 beduiinikaunotarta” koko koulun joulunäytökseen. Keväällä on tarkoituksena työstää pienimuotoinen esitys vain sunnuntairyhmässä mukana olijoiden kesken. Mukaan tulemalla voit vaikuttaa siihen millaisen projektin valitsemme. Tunneilla suunnitellaan yhdessä tarinan kulkua ja pohditaan dramatisointia. Tanssin osalta tunneilla päästään paneutumaan tanssillisten roolihahmojen muodostamiseen ja konkreettiseen liikekielellä ilmaisuun. Ilmoittaudu rohkeasti jos ryhmään osallistuminen kiinnostaa. Vastaan mielelläni myös ryhmää koskeviin kysymyksiin.

Comments are closed.