Opetus keväällä 2017

saarakesaTanssien kohti kevättä!

Kevätkausi: 9.1.–8.5. (16 viikkoa)
pääsiäisenä kaikilla tunneilla lomaviikko
Opetuspaikat:
Studio Sfinksi: Työpajankatu 10 A (4.krs)
Shakta joogakoulu: Työpajankatu 10 C (4. krs)
Näin löydät perille!

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
saaramlehto@gmail.com / 041 5368701 (Saara)
tai jutellaan kun tavataan!

Tasokuvaukset ja tarkemmat kurssikuvaukset alla. Tervetuloa tunneille myös kertamaksulla, 4-kerran kortilla tai anytime-kortilla, hinnat alla. Kurssimaksun voi maksaa kuukausierissä.

Tarjous: Torstain tekniikkatunti -50% toisen viikkotunnin kaverina. Alennus koskee kokonaisia kursseja eikä sitä voi yhdistää muihin alennuksiin.

Maanantai
Studio Sfinksi, ei tunteja 17.4 eikä 1.5.

17-18.10 keskitaso 1, 70 min 187 e/ 16 kertaa
18.15-19.40 edistyneet, 85 min 224 e/ 16 kertaa
19.45-20.55 Pikkutikka-ryhmä, 70 min
ei korvauksia, ei anytime
ryhmä ottaa jäseniä!

Tiistai
Shakta joogakoulu, ei tuntia 18.4.

17-17.55 alkeet, 55 min 149 e/ 16 kertaa
18-19.25 luova treeniryhmä, 85 min
ei korvauksia
224 e/ 16 kertaa

Torstai
Studio Sfinksi, ei tuntia 20.4.

17-18.10 tekniikka (keski 1 – jatko), 70 min 187 e/ 16 kertaa
18.15-19.40 keskitaso 2 – jatkotaso, 85 min 224 e/ 16 kertaa

Kahden tai useamman kurssin ostajille 10% alennus kaikista saman kauden viikkotunneista.
Anytime kortti: 600 euroa, kortilla voit käydä kevätkauden kaikilla viikkotunneilla (ei Pikkutikka) sekä kaikilla Studio Sfinksin kevätkauden viikkotunneilla
Kertakäynti: 16 euroa/ 55 min, 17 euroa/ 70 min, 19 euroa/ 85 min
4 kerran kortti: 44 euroa/ 55 min, 53 euroa/ 70 min, 59 euroa/ 85 min
Kokeilutunti: ensikertalaisille ensimmäinen kokeilutunti 10e

Poissaolot voit korvata saman kauden aikana millä tahansa Saaran ja Studio Sfinksin saman pituisella tai lyhyemmällä viikkotunnilla, myös etukäteen (ei koske Pikkutikkaryhmää). Poikkeuksena ovat erikseen kalenteriin  merkityt korvauskäytäntöön kuulumattomat tunnit ja Pilates-tunnit, joilla voit korvata maksamalla tuntien hinnan erotuksen. Myös pidemmälle tunnille voi tulla korvaamaan maksamalla tuntien hinnan erotuksen. Korvata voi kaikilla – myös muiden opettajien pitämillä – Studio Sfinksin viikkotunneilla. Studio Sfinksin viikkotuntikalenteri.

Saaran tuntien poissaoloja voit korvata Saaran omilla tunneilla vielä seuraavalla kaudella mikäli sinulla on vähintään yksi koko kauden viikkotunti-ilmoittautuminen myös tällä seuraavalla kaudella.

Kuten tavallista koreografiatuntien oppilaat saavat kauden loppupuolella linkin koreografiavideoon. Video on verkossa vain oppilaiden katseltavana ja sen katseluaika on voimassa “ikuisesti”.

Muistathan että: Tanssiharrastajalla on hyvä olla aina oma vapaa-ajanvakuutus. Saaran tunneilla ei ole erillistä vakuutusta oppilaille. Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Kurssin tai osan kurssista voi perua vain lääkärintodistuksella.

Tasokuvaukset

alkeet: ei edellytä aikaisempaa tanssikokemusta
keskitaso 1: perusliikkeet osaaville (HUOM: aiempi alkeisjatko)
keskitaso 2: noin vuoden keskitason tunneilla tanssineille (HUOM: aiempi keskitaso)
jatkotaso: haastavampaa tekniikkaa ja pidempiä koreografioita
edistyneet: omaa tanssiaan määrätietoisesti kehittäville

Kurssikuvaukset

Alkeet (ti 17-17.55)
Tutustutaan itämaisen tanssin maailmaan ja opitaan lajin perusteet huolella ja hauskanpitoa unohtamatta. Kurssilla aloitetaan alkeista, aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Kevätkauden aikana opettelemme myös lyhyen tanssin. Myös lajia aiemmin tanssineet ovat tervetulleita mukaan.

Keskitaso 1 (ma 17-18.10)
Kurssilla opiskellaan itämaisen tanssin perusliikkeitä reippaaseen tahtiin ja tapaillaan jo vaikeampaakin tekniikkaa. Kurssilla opetellaan koreografia.

Keskitaso 2 – jatkotaso (to 18.15-19.40)
Monipuolista itämaisen tanssin tekniikkaa, tyylien tutkailua, nyansseja, aherrusta ja opettavainen koreografia.

Edistyneet (ma 18.15-19.40)
Itämaista tanssia Saaran ominaisella tyylillä. Teemme paljon liikedynamiikkaharjoituksia, improvisaatiota, oman liikelaadun hakemista, tulkintaa ja eläytymistä. Kurssilla haasteellinen koreografia jossa käytetään mahdollisesti myös omaa improvisaatiota.

Tekniikka, keskitaso 1 – jatkotaso (to 17-18.10)
Torstain tekniikkatunnilla on tarjolla saaramaista itämaisen tanssin treeniä: väännämme keskivartalotekniikkaa, haemme liikkeisiin tanssillisuutta ja teemme erilaisia teemaharjoitteita. Tunti sopii hyvin kaveriksi keskitasojen, jatkotason tai edistyneiden tunneille tai sellaisenaan tutustumiseksi Saaran itämaisen tanssin tekniikkaan, joka sisältää paljon jippoja ja jekkuja ja samalla vankan yleistanssillisuuden korostamisen. Tunnilla voit treenata juuri sinulle sopivan vaikeustason mukaan ja pyrin antamaan paljon henkilökohtaista ohjausta.

Luova treeniryhmä (ti 18-19.25)
Saaran esiintyvän ryhmän nimi on nyt luova treeniryhmä. Ryhmän teemoina kevätkaudella 2017 ovat oman tanssin kehittäminen ja yhteen tanssiminen. Nämä kaksi näennäisesti vastakkaista teemaa kiteytyvät yksinkertaisesti tanssijan läsnäoloon ja tietoisuuteen omasta liikkeestään.

Ryhmässä luodaan yhteinen lyhyt abstrakti tanssiteos, jossa Saara koreografioi jokaiselle tanssijalle oman hänen omaa liikekieltänsä tukevan osan. Teos tanssitaan yhdessä ja yhteistä harmoniaa etsien ja sisältää sekä ryhmäosuuksia että lyhyitä soolo- ja pariosuuksia. Osallistujilta toivotaan aktiivista osallistumista, rohkeutta heittäytyä mukaan tanssiin fyysisesti ja henkisesti ja lämmintä suhtautumista yhteistyöhön.

Tunneilla pääset paneutumaan omaan tanssiisi, tiedostamaan vahvuuksiasi ja työstämään heikkouksiasi. Hiomme tekniikkaa mutta harjoittelemme myös ilmaisua, välitöntä läsnäoloa lavalla ja haemme tanssille merkitystä joka tekee liikkeestä mielenkiintoisen.

Ryhmässä ei ole tasovaatimuksia, mutta itämaisen tanssin liikekielen hyvä tuntemus auttaa saamaan kurssista kaiken irti. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan! Vastaan mielelläni myös ryhmää koskeviin kysymyksiin. Ryhmän osallistujamäärä on rajoitettu joten ilmoittaudu ajoissa.

Pikkutikka (to 19.45-20.55)
Pikkutikka on darboukaa soittava tanssiva orkesteri. Kaikki darboukan soittoa opiskelevat rytmittelystä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Keväästä 2017 alkaen Pikkutikka toimii itsenäisenä ryhmänään ja jakaa yhdessä treenikustannukset. Pikkutikan treeneissä hiotaan soittoa ja työstetään ryhmälle esiintymisnumeroita. Tärkeintä on rytminen iloittelu ja hauskanpito tavoitteellisella asenteella.

Ryhmään osallistuminen edellyttää hyvää treeniasennetta ja paneutumista sekä jonkinlaista darboukansoiton tuntemusta, mutta erityisiä tanssitaitoja ei tarvita. Opiskelemme soittoa yhdessä ja suunnittelemme esitettäväksi sopivia rytmejä ja sarjoja. Varsinaista darboukan soiton opetusta tunneilla ei ole, mutta järjestämme ryhmänä erillisiä tiiviskursseja ja otamme yksityistunteja rumpaleilta.

Comments are closed.