Työpaikkaryhmät

Itämainen tanssi: liikkuvuutta keholle – ja mielelle

Itämainen vatsatanssi on työpaikkaliikuntaa parhaimmillaan. Siinä yhdistyvät jumppatunnin lihasvoima ja aerobinen treeni, kehonhuollon antama lihasten hallinta ja venyvyys, kauniin musiikin koskettava ja ilahduttava vaikutus, draamatyöpajan itseilmaisuvoima ja rohkeus, rentoutustunnin tuoma tietoisuus ja hyvä olo omasta vartalosta sekä vaikkapa sudoku-pelin tai ristisanatehtävän tuoma aivojen aktivointi. Kaikki yhdellä ja samalla tunnilla.

Itämainen tanssi on hyvä liikuntamuoto kaikille himoliikkujista sohvaperunoihin sillä siinä keskeisessä osassa ovat vartalon koordinaatio ja lihasten hallinta, ei niinkään fyysinen voima tai äärisuorittaminen. Voima ja liikkuvuus kehittyvät samanaikaisesti mikä tuo dynaamisen hyvän olon tunteen vartaloon. Itämaista tanssia harrastavat pääosin naiset mutta laji sopii mainiosti myös miehille.

Päätetyön jumiuttamat hartiat? Istumisen kangistama kroppa?

Ihmiskehoa ei ole tarkoitettu istumaan pitkiä aikoja paikallaan. Vaikka työ olisi lähinnä päätteellä istumista, on tärkeää pitää välillä verryttelypausseja. Itämainen vatsatanssi on lempeä ja keskivartaloa tehokkaasti avaava liikuntalaji, joka sopii hyvin istumatyön vastapainoksi. Tanssin perusliikkeet vahvistavat vatsan ja selän tärkeitä tukilihaksia pehmeästi oman kehon ehdoilla. Tanssitunnilla on helppo piipahtaa työpaivän lomassa tai ennen kotiin lähtöä.

Arkirutiinien turruttamat aivot? Stressin karkoittama luovuus?

Nykyään keskeinen osa kaikesta työstä tehdään korvien välissä. Aivommekin tarvitsevat välillä hengähdystaukoja ja tuuletusta: pieni liikunta vireyttää koko vartalon ja samalla ajatukset selkeytyvät. Kun hetkeksi keskittyy aivan toisenlaiseen toimintaan, luovuus palaa ja uudet ideat syntyvät kun taas ryhtyy työntouhuun. Tanssi onkin yksi parhaita aivotoiminnan vireyttäjiä, sillä tanssiessa aktivoituvat niin monenlaiset toiminnot: tunteet, musiikin kuuntelu, fyysinen suoritus, askelten muistaminen, tilan hahmottaminen, kommunikointi… Itämaisesta tanssista löydät myös oman kehon kuuntelun kautta uutta voimaa itsesi ilmaisuun ja rohkeutta esiintymiseen.

Työpaikkatuntien hinnasto & sopimusehdot

Työpaikkatunti kestää 60 minuuttia ja järjestetään kerran viikossa ellei toisin sovita. Yleensä työpaikkatunnit järjestetään klo 8-17 välillä arkisin, kysele vapaita aikoja. Opetusajat, jakson pituus ja opettajan palkkio sovitaan aina etukäteen. Kaikki tunnit opettaa ammattitaitoinen, iloinen ja luotettava itämaisen tanssin opettaja ja ammattitanssija Saara Lehto.

Työpaikkaryhmän tanssitunti järjestetään työpaikan omissa tiloissa. Tanssituntia varten riittää avara, rauhallinen tila. Peili on plussaa mutta ilman peiliäkin selvitään. Opettaja voi tuoda musiikkisoittimen ellei sellaista löydy paikanpäältä.

Hinnasto:
55 euroa / 60 min (vähintään 10 kerran jaksolta)
80 euroa / 60 min (yksittäiset tunnit)

Kysy tarjousta myös lyhyemmistä tuntipaketeista / pidemmistä tunneista jne. Tuntisopimus on sitova. Yksittäinen tunti voidaan tilaajan esteen sattuessa siirtää myöhemmäksi kahden vuorokauden varoitusajalla, mutta sovittuja tunteja ei voi perua. Opettajan äkillisen esteen sattuessa tunnin opettaa asiantunteva sijainen.

Kokeilupaketti: Jos haluat tilata pidemmän jakson mutta olet epävarma lajin soveltuvuudesta, voit pyytää etukäteen kokeilumahdollisuutta. Tällöin voit peruuttaa tilaamasi jakson ensimmäisen tunnin jälkeen. Ensimmäisestä tunnista veloitetaan tällöin yksittäistunnin hinta (80 euroa/60 min).

Tanssitunteja voivat tilata myös kaveriporukat, yhdistykset jne. Mikäli sopivaa tilaa tanssitunnin pitämiseen ei löydy tilaajan puolesta, Saara voi tiedustella sopivaa tanssisalia tuntien käyttöön. Tällöin tilavuokra (arviolta 15-35 euroa/ tunti) lisätään tunnin hintaan.

Tunneilla ei ole järjestäjän puolesta erillistä tapaturmavakuutusta oppilaille. Kaikilla tanssin harrastajilla onkin syytä olla oma tapaturmavakuutus kunnossa.

Kaikki tunnit räätälöidään tilaajan toiveiden ja tunnin osallistujien mukaisesti, kysy siis rohkeasti erityistoiveista. Tunnilla voidaan painottaa erityisesti esim. liikkuvuutta, yleiskuntoa, tanssillisuutta, ilmaisua, musiikillisuutta, improvisointia, tanssikoreografioiden opiskelua tms. Normaaliin tanssituntiin sisältyvät nämä kaikki osa-alueet luontevassa suhteessaan ja tunti etenee osallistujien edistymisen mukaan.

Comments are closed.